Chystáte sa vstúpiť na stránku glovalpremium.sk s predajom alkoholu.

Prosím potvrďte, že už máte 18 rokov ?


Áno       Nie

Nôž na Jamón s drevennou rukoväťou

14,90 € s DPH

  • : DOP101
  • : doplnky
  • : Nový produkt

Ako postupovať pri krájaní jamón serrano:

1) Odporúčame Vám umiestniť šunku do stojanu, popr. inak upevniť a pripraviť si veľmi ostrý nôž
2) Odkrojiť tukovú vrstvu z akejkoľvek jednej strany (nevyhadzovať).
3) Potom krúživým pohybom noža odkrajovat malé a tenučké kúsky šunky do cca 4cm
4) Až sa dostanete ku kosti, šunku obrátite a začínate rovnakým spôsobom z opačnej strany
5) Ak si prajete, aby Vám Jamón dlhšie vydržal, odporúčame na odkrajované časť priložiť odrezaný tuk a pripevniť utierkou
alebo handričkou. Tak predídete vysušeniu šunky.
6) Ak sa na šunke objaví pleseň, nepanikárte! Pleseň sa považuje za súčasť prirodzeného zrenia a je chápaná pozitívne.
V sušiarňach po Španielsku nájdete šunky celé pokryté bielou plesňou. Odporúčame pretrieť slnečnicovým jedlým olejom,
prípadne olivovým.
7) Odporúčaná teplota skladovania je 23 ° C, teda izbová.
8) Pre Vaše bezpečie Vás prosíme o zvýšenú pozornosť pri krájaní!
Neopierajte sa prosím s druhou rukou o stehno v smere rezu!

Súvisiace produkty

Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.

Viac informácií
Súhlasím